Showbiz

25 vjet me “Friends”, 20 leksionet që mësuam prej tij

25 vjet me “Friends”, 20 leksionet që mësuam prej tij

Për të gjithë ata që e ndoqën “Friends”, por edhe për ata që s`kanë parë asnjë seri, Vanity Fair renditi 20 mësimet që nxjerr nga ky serial. Që meqë ra fjala s`është kurrë vonë për ta filluar.

[caption id="attachment_368883" align="aligncenter" width="551"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Joey dhe Chandler na mësuan të jetojmë të paktën një herë në jetë me një mik.

[caption id="attachment_368884" align="aligncenter" width="529"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Të gëzojmë për takimet romantike dhe ndjenjat e miqve edhe nëse jemi dëshpërimisht single.

[caption id="attachment_368885" align="aligncenter" width="556"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

T`i duam miqtë pavarësisht defekteve.

[caption id="attachment_368886" align="aligncenter" width="435"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Rachel dhe Monica na mësuan që shoqet e vërteta nuk i nxjerrin sekretet e gjimnazit të njëra-tjetrës. Siç ato nuk tregonin për hundën e madhe të Rachel dhe masën 50-të të rrobave të Monica-s.

[caption id="attachment_368887" align="aligncenter" width="552"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Joey ka mësoi se ka në çdo festë një mik të çmendur.

[caption id="attachment_368888" align="aligncenter" width="552"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Me Phoebe mësuam se gënjeshtrat nuk janë gjithmonë të këqija. Siç “Smelly Cat” gjoja nuk ishte torturë për veshët.

[caption id="attachment_368889" align="aligncenter" width="561"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Ross na mësoi që çdo grup ka kodet sekrete. Si veprimi që ai bënte kur nxehej.

[caption id="attachment_368890" align="aligncenter" width="556"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Mund t`i kalojmë momentet e vështira në jetë me një dozë të mirë ironie.

[caption id="attachment_368891" align="aligncenter" width="572"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Të jemi tolerant me partnerin e nevrikosur të shoqes.

[caption id="attachment_368892" align="aligncenter" width="556"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Monica na mësoi se për të fituar faljen ndonjëherë duhet të bëjmë edhe gjeste ekstreme.

[caption id="attachment_368893" align="aligncenter" width="570"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Ross dhe Rachel na mësuan se duhet bërë kujdes me “zonën miqësore”.

[caption id="attachment_368894" align="aligncenter" width="535"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Joey na mësoi se të jesh i rritur nuk është aq e frikshme sa duket.

[caption id="attachment_368895" align="aligncenter" width="525"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Phoebe na mësoi të mos ua vëmë veshin atyre që të tjetër mendojnë për ne. Si në rastin kur Rachel komentoi mënyrën si ajo vraponte.

[caption id="attachment_368896" align="aligncenter" width="531"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Ross dhe Monica na mësuan të mos e nënvlerësojmë kurrë fuqinë e vëllazërisë. Si atëherë kur shpikën një kërcim.

[caption id="attachment_368897" align="aligncenter" width="687"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Rachel na mësoi se puna e vështirë gjithmonë shpërblehet.

[caption id="attachment_368898" align="aligncenter" width="535"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Mësuam se të jesh një mik i mirë do të thotë të kënaqesh edhe nga blerjet e çmendura të shokut të dhomës.

[caption id="attachment_368899" align="aligncenter" width="509"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Na mësoi të mos i detyrojmë njerëzit që duam të adhurojnë artin tonë, siç bëri njëherë Ross.

[caption id="attachment_368900" align="aligncenter" width="430"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Chandler na mësoi se miku i mirë është aty kur ke nevojë për të edhe pse këshillat që jep s`kanë vlerë.

[caption id="attachment_368901" align="aligncenter" width="550"] Foto nga Friends, marrë nga Vanity Fair[/caption]

Rachel na mësoi se nëse e duam dikë s`ia vlen të bëjmë dy lista: një pro e një kundër kësaj lidhjeje.

*Ky post u përshtat nga Vanity Fair dhe është realizuar nga Fabjola Hije.