Lajme nga Bota

A mundet një grua ta mposhtë Donald Trump? Është koha t'i përgjigjemi me kokën lart

A mundet një grua ta mposhtë Donald Trump? Është koha

Gjashtë kandidatët Demokratë për president patën një shans të fundit për t'u dalluar në televizionin kombëtar para komitetit drejtues të Ioëa-s.

Joe Biden dhe Bernie Sanders tregtuan kritika mbi tregtinë, politikën e jashtme dhe kujdesin shëndetësor. Pete Buttigieg dhe Amy Klobuchar rikthyen në vëmendje përplasjen e tyre në dhjetor në lidhje me përvojën që patën në Zyrën Ovale. Dhe Elizabeth Warren ktheu vëmendjen te pretendimet e Sanders, se një grua nuk mund ta mundi Trump-in.

Joe Biden u përfshi debatin që dëshironte: ai që u përqendrua në politikën e jashtme. Ish-zv/Presidenti theksoi se ai ishte në dhomën e vendimeve të mëdha dhe foli për takimet e tij me udhëheqësit botërorë. Kjo përvojë ishte thelbësore për argumentin përmbyllës të Biden, se Amerikës i duhet dikush jo vetëm që mund ta mposht Trump-in, por mund të merret me vendime me rëndësi të madhe.

Elizabeth Warren lidhur me pyetjen nëse një grua mund ta mundë Trump tha:

“Mendoj se mënyra më e mirë për të folur se kush mund të fitojë është duke parë betejat e fituara të kandidatëve. Pra a mundet një grua ta mposhtë Donald Trump? Shikoni këto burra në këtë skenë. Bashkërisht kanë humbur 10 zgjedhje. Të vetmit njerëz në këtë skenë që kanë fituar çdo zgjedhje në të cilat kanë marrë pjesë, janë gratë. Amy dhe unë”./ Burimi Politico/ Tiranapost.al