Aktualitet

33 mijë maturantë kanë provimin e parë sot

33 mijë maturantë kanë provimin e parë sot

Rreth 33 mijë maturantë në vend do të japin sot provimin e parë të Maturës Shtetërore. Lënda e parë është ajo e gjuhës së huaj. Ky është provim i detyrueshëm të cilit i nënshtrohen të gjithë maturantët.

Provimi do të nisë në orën 10:00 në rang kombëtar dhe do të zgjasë 2 orë e 30 minuta.

Datat e tjera të provimeve pasardhëse janë:

Letërsia dhe Gjuha Shqipe në 11 qershor

Matematika në 17 qershor

Lënda me Zgjedhje në 24 qershor

Testet e Maturës Shtetërore janë hartuar nga Qendra e Shërbimeve Arsimore, ku secili test do të vlerësohet me 60 pikë maksimale.

Maturantët që rezultojnë mbetës i japin provimet në sesionin e dytë.