Aktualitet

33 mijë maturantë testohen sot në Gjuhë Shqipe dhe Letërsi

33 mijë maturantë testohen sot në Gjuhë Shqipe dhe

Rreth 33 mijë maturantë do t’i nënshtrohen sot provimit të dytë të Maturës Shtetërore, atij të Gjuhës Shqipe dhe Letërsisë. Provimi do të nisë në orën 10:00 dhe do të mbyllet në orët 12:30, ashtu si edhe ai i pari i Gjuhës së Huaj.

Dy ditë më parë, më 9 qershor, maturantët ju nënshtruan provimit të gjuhës së huaj. Pragu minimal për të kaluar është 15 pikë, pra 25% e testit.

Përgjigjet e provimit do të dalin jo më vonë se 30 qershori.