Aktualitet

Ambasadorët Yuri Kim, Soreca dhe Norman shkojnë në zyrën e Bashës në orën 15:00

Ambasadorët Yuri Kim, Soreca dhe Norman shkojnë në zyrën e

Pasi skadimit të afatit për të përfunduar Reformën Zgjedhore brenda 31 majit, ambasadorja amerikane Yuri Kim, ambasadori i BE Soreca dhe ambasadori britanik Duncan Norman shkojnë në zyrën e Bashës në selinë blu.

Takimi vjen një ditë pasi palët nuk arritën marrëveshje për Reformën Zgjedhore në Këshillin Politik. 

Basha më 26 maj u zotua para Yuri Kim se Reforma Zgjedhore përfundon më 31 maj, por kjo e fundit pranoi se ky nuk është kusht i ndërkombëtarëve, por i palëve. Dje palët e shtynë takimin e radhës për një afat të papërcaktuar.

Sot Yuri Kim dhe Soreca kanë pranuar se palët janë ekstremisht afër një marrëveshjeje.

Lexo më shumë: