Aktualitet

Anëtarësimi në BE, Varhelyi: S'ka qenë e lehtë të nisin negociatat, Shqipëria ka bërë përpjekie të mëdha

Anëtarësimi në BE, Varhelyi: S'ka qenë e lehtë

Komisioneri për Zgjerimin e Bashkimit Europian, Oliver Varhelyi ka folur sot për “Frankfurt Allgemeine” lidhur me anëtarësimin në Bashkimin Europian të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Ai thekson se një vend kandidat duhet të jetë serioz sa i përket synimit për t’u anëtarësuar në BE, dhe kjo mund të ndodhë vetëm në sajë të reformave reale.

Lidhur me anëtarësimin e Shqipërisë Varhelyi ka thënë se nuk ka qenë e lehtë të nisin negociatat, pasi BE kërkon një shtet të së drejtës dhe institucione të shëndetshme. Por ka shtuar gjithashtuse Shipëria ka bërë përpjekie të mëdha për integrimin e vendit.

“Nuk ishte e lehët të nisnim negociatat më Shqipërinë. Integrimi në BE kërkon shtet të së drejtës, mbrojtjen e pakicave dhe institucione të shëndetshme. Shipëria ka bërë përpjekie të mëdha për integrimin e vendit” ka thënë Oliver Varhelyi.