Aktualitet

Bllokohen mbi 1 milion paketa cigaresh kontrabandë nga India. Kreu i Doganës thirrje porositësit

Bllokohen mbi 1 milion paketa cigaresh kontrabandë nga India. Kreu i

Dy kontejnerë me cigare kontrabandë u sekuestruan në portin e Durrësit. Paketat e cigareve, mbi 1 milion të tilla, ishin prodhim nga India dhe pa pullë fiskale shqiptare apo të ndonjë vendi tjetër.

Në treg paketat kapnin vlerën e 168 mijë eurove, ndërsa drejtori i Përgjithshëm i Doganave, Gent Gazheli tha në një deklaratë për mediat se porositësi i kësaj ngarkese duhet t’i paguajë shtetit 164 milionë lekë akcizë.

Bllokohen mbi 1 milion paketa cigaresh kontrabandë nga India. Kreu i

"E gjithë ngarkesa ishte e papajisur pa pullën fiskale të shtetit shqiptar. Nëse ajo do hidhej në treg do kapte vlerën e 168 mijë euro. Ndërsa akciza që duhet të paguajë ndaj shtetit është 164 milion lekë. E gjithë sasia u sekuestrua dhe rasti u referua në Prokurorinë pranë Gjykatës së Shkallës së Parë Durrës, për veprën penale, "Kontrabandë me mallra që paguajnë akcizë.  Ky nuk është rasti i parë i kohëve të fundit që kapen mallra kontrabandë, sidomos për mallrat e akcizës”, tha Gazheli.

Bllokohen mbi 1 milion paketa cigaresh kontrabandë nga India. Kreu i

Kjo ishte dalja e tij e parë publike në pozicionin e Drejtorit të Përgjithshëm, ku përcolli edhe një mesazh për qytetarët: “Çdo punonjës i Administratës doganore do të jetë në shërbim për të krijuar lehtësi  dhe një klime të favorshme  për sipërmarrjen, si dhe në funksion të konkurrencës së ndershme dhe barazisë para ligjit”.

Bllokohen mbi 1 milion paketa cigaresh kontrabandë nga India. Kreu iBllokohen mbi 1 milion paketa cigaresh kontrabandë nga India. Kreu i