Aktualitet

E refuzoj kategorikisht akuzën en bloc të Yuri Kim!

E refuzoj kategorikisht akuzën en bloc të Yuri Kim!

Edi Rama në një intervistë me Erla Mëhillin në ambientet e brendshme të Vilës 31, i ulur në një divan, komentoi edhe raportet e tij me ambasadoren amerikane, ku kryeministri nuk fshehu papajtueshmërinë me një deklaratë të fundit të Ambasadores Kim.

Ambasadorja Yuri Kim tha: Mendoj se Shqipëria ka një reputacion të keq. Mendoj se këndvështrimi i Shteteve të Bashkuara në lidhje me korrupsionin dhe krimin e organizuar në Shqipëri është i njohur. Ato shprehen në raporte të ndryshme që nxjerrim çdo vit. Dhe, fatkeqësisht, ato pasqyrohen gjithashtu edhe në faktin që Shqipëria është në listën gri të të Task Forcës për Veprim Financiar. Ky është institutcioni evropian i cili shqyrton praktikat financiare në mbarë botën. Dhe ata përdorin terma si mungesë strategjie për të përshkruar mekanizmat e Shqipërisë kundër pastrimit të parave. Prandaj është shumë e rëndësishme. E di, në fillim të intervistës sonë, unë fola mbi zgjedhjen që duhet të bënte Shqipëria, për zgjedhjen që duhet të bënin udhëheqësit shqiptarë. Duhet ta bëni këtë zgjedhje tani. Duhet të zgjidhni kush e ka në dorë këtë vend. Do ta kenë njerëzit e zakonshëm? Do ta kenë kriminelët? Kush do të ketë në pronësi tokën tuaj, të gjithë ato hotele dhe kush do të marrë përfitimet?

Rama u përgjigj: “E para, unë e refuzoj kategorikisht këtë gjuhë që udhëheqësit duhet të zgjedhin kush duhet ta qeverisë këtë vend, qytetarët apo kriminelët. Për sa më takon, si udhëheqës i këtij vendi, e kam bërë zgjedhjen me kohë. E kam bërë zgjedhjen kur kam dalë kundër regjimit komunist, e kam bërë zgjedhjen kur kam hyrë në politikën shqiptare dhe e bëj zgjedhjen time çdo ditë, nuk kam asnjë dilemë për këtë.

Nga ana tjetër, të akuzosh en bloc, nuk ndihmon fare qytetarët, nuk ndihmon fare luftën kundër krimit dhe pastrimit të parave, por përkundrazi, krijon një mjegull të madhe ku të vetmit përfitues janë kriminelët dhe pastruesit e parave. Për 1% të shqiptarëve që janë të lidhur me botën e krimit, nuk mund të hidhet baltë mbi 99% të tyre, as jashtë dhe as brenda”.

E refuzoj kategorikisht akuzën en bloc të Yuri Kim!

Ndërkaq, nuk dihet nëse lapsus apo keqkuptim me nocionin, por një pjesë e mirë e mediave e ka botuar qëndrimin e Ramës me termin "unblock". Kryeministri ka përsëritur termin "en bloc" që do të thotë: "të gjithë njëherësh, të gjithë në një".

E refuzoj kategorikisht akuzën en bloc të Yuri Kim!

Video


Tiranapost.al