Aktualitet

Çfarë kërkojnë maturantët? Publikohet dokumenti dhe paralajmërimi nëse nuk zbatohen

Çfarë kërkojnë maturantët? Publikohet dokumenti dhe

Pak para reagimit të ministres së Arsimit, Besa Shahini, maturantët nënshkruan një peticion ku kanë renditur 6 kërkesat e tyre lidhur me provimin e Letërsisë dhe në përgjithësi për vlerësimin e tyre.

Protesta e mbajtur sot para Ministrisë së Arsimit, me arsyetimin se teza e Letërsisë kishte pyetje abstrakte, është zgjeruar me disa kërkesa të tjera.

Ndërkohë ata paralajmërojnë bojkotin e provimeve të tjera nëse nuk marrin zgjidhje.

Çfarë kërkojnë maturantët? Publikohet dokumenti dheÇfarë kërkojnë maturantët? Publikohet dokumenti dhe

Nga ana tjetër ministrja Shahini e cilësoi protestën si politike, ndërsa tha se provimi ishte më i lehtë i realizuar ndonjëherë. Qendra e Shërbimeve Arsimore tha se nuk do të ketë rivlerësim, por nëse maturantët dërgojnë pyetjet jashtë programit, që t’i heqin nga vlerësimi.

Lexo me shume: