Aktualitet

Fenomeni në Liqenin e Shkodrës që tërhoqi vëmendjen e NASA-s

Fenomeni në Liqenin e Shkodrës që tërhoqi vëmendjen e

Satelitët e NASA-s kanë kapur një foto nga Liqeni i bukur i Shkodrës, ku në medin e saj duket një tip vorbulle.

Earth Observatory ka publikuar fotot dhe tregon se vorbulla mund të jetë shkaktuar nga përzierja e sedimenteve që kanë ardhur nga shkrirja e borës në male.

Sedimentet e errëta dhe të lehta që rrotullohen në qendër të Liqenit tërhoqi vëmendjen e një astronauti në Stacionin Ndërkombëtar Hapësinor (ISS).

Fenomeni në Liqenin e Shkodrës që tërhoqi vëmendjen e

Liqeni në Shkodër që është më i madhi në Gadishulin Ballkanik njihet për fenomenin e kriptodepresionit ose siç njihet në terma gjeografikë: nën nivelin e detit.

Liqeni ndan kufirin e Shqipërisë nga Mali i Zi, me një sipërfaqe prej 368 metrash katrorë.

Artikullin e plotë nga Earth Observatory e gjeni në këtë link: https://earthobservatory.nasa.gov/images/146780/lake-skadar-montenegro-and-albania