Aktualitet

Foto dhe video nga ceremonia me Mbretin Felipe dhe Mbretëreshën Letizia në Madrid

Foto dhe video nga ceremonia me Mbretin Felipe dhe Mbretëreshën

Kryeministri Rama dhe bashkëshortja e tij Linda Rama kanë mbërritur në Spanjë për Samitin e NATO-s. Pak përpara nisjes së Samitit, kryeministri shqiptar dhe bashkëshortja e tij janë pritur nga Mbreti Felipe dhe Mbretëresha Letizia në Pallatin e tyre.

Rama kishte zgjedhur blunë royale për kostumin e tij, ndryshe nga ngjyra e zezë që vesh zakonisht. Kurse Linda Rama ishte bardhezi me këmishë të bardhë prerje klasike, pak më të gjatë në pjesën e pasme (si stil mbretëror) dhe një fund të zi me një shirit të bardhë.

Mbretëresha Letizia kishte veshur një fustan të zi, klasik, të gjatë.

Foto dhe video nga ceremonia me Mbretin Felipe dhe Mbretëreshën

Samiti i NATO-s do të mbahet në Qendrën e Ekspozitës IFEMA në Madrid, deri në 30 qershor.

Cilat janë diskutimet?

Do të diskutohet çështja e luftës në Ukrainë; Aplikimi për të hyrë në NATO i Finlandës dhe Suedisë dhe çështjet e sigurive kombëtare në një botë që sa vjen dhe bëhet më e paparashikueshme; do të zgjerohet paketa e ndihmës për Ukrainën.

Çfarë do të nënshkruhet?

Do të miratohet dokumenti i Konceptit Strategjik, i cili do të jetë udhërrëfyesi i aleancës për në vazhdim.

Kush merr pjesë?

Në samit do të marrin pjesë krerët e shteteve apo qeverive të 44 vendeve, 30 prej të cilëve janë anëtarë.

Video