Aktualitet

Foto-Video/ Hapet këtë mbrëmje spitali Covid-4, Manastirliu: Kapacitet prej 100 shtretërish

Foto-Video/ Hapet këtë mbrëmje spitali Covid-4, Manastirliu:

Është hapur këtë mbrëmje spitali Covid-4 i dedikuar për pacientët me koronavirus.

Foto-Video/ Hapet këtë mbrëmje spitali Covid-4, Manastirliu:

Ministrja e Shëndetësisë Ogerta Manastirliu tha se ky spital ka aktualisht 100 shtretër. Bashkë me doktoreshë Najada Como-n, ajo tha se stafi është trajnuar për tu ardhur në shërbim të prekurve që do kenë nevojë për këto shërbime: Kemi doktorë të trajnuar muajt fundit dhe janë doktorë të dedikuar për spitalin Covid 4.

Foto-Video/ Hapet këtë mbrëmje spitali Covid-4, Manastirliu:

Foto-Video/ Hapet këtë mbrëmje spitali Covid-4, Manastirliu:

Ndërsa Kreu i Urgjencës Skënder Brataj tha se duhet të bashkëpunojmë me njëri tjterin: Të na lënë të qetë të punojmë, jo në presion. Duhet bashkëpunim, nuk ka rrugë tjetër.

Foto-Video/ Hapet këtë mbrëmje spitali Covid-4, Manastirliu:

Pacientët e parë që u futën në këtë spital vijnë nga dy spitalet e tjera Covid, Infektivi dhe Shefqet Ndroqi.

Manastirliu tha se ka skenarë të tjerë nëse shifrat vijojnë në rritje:

'E kishim bërë pjesë të strategjisë tonë, në kuadër të rritjes së numrave. Ka qenë një punë nintensive e ditëve të fundit për jetësimin e këtij spitali. Kjo është nsjë fidë për të gjithë ne se këto janë kapacitete të shtuara, ka 100 shtretër. Nuk është në korpusin e spitaleve tona, ndodhet në një largësi të caktuar, prandaj kërkon një punë dhe angazhim më të madh. Jemi përgatiur gjatë gjithë kësaj periudhe'.

Foto-Video/ Hapet këtë mbrëmje spitali Covid-4, Manastirliu:

Në spitalet Covid deri më tani janë të shtruar 491 pacientë.