Aktualitet

Gjykata i dha vulën e PD Berishës, reagon Ambasada e SHBA

Gjykata i dha vulën e PD Berishës, reagon Ambasada e SHBA

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës ka reaguar pasi Gjykata e Apelit vendosi që t’i jepte vulën e Partisë Demokratike ish-kryeministrit Sali Berisha.

Ambasada e SHBA ka deklaruar për mediat se qëndrimi i tyre mbetet i pandryshuar dhe shtojnë se nuk do të bashkëpunojnë me persona të shpallur ‘non grata’.

Reagimi i Ambasadës së SHBA:

Pozicioni ynë në lidhje me individët e shpallur non-grata mbetet i pandryshuar: ne nuk angazhohemi me persona të shpallur sipas autoritetit të sanksioneve të SHBA dhe të gjithë duhet të shqyrtojnë me kujdes se si punojnë me individë të shpallur nga SHBA.

Angazhimet tona me aktorët politikë do të mbështeten fort tek përkushtimi që ndajmë ndaj së ardhmes euro-atlantike të Shqipërisë, përfshi sundimin e ligjit dhe luftën kundër korrupsionit.

Siç ka vërejtur Presidenti Biden në mënyrë të përsëritur, lufta kundër korrupsionit është një çështje e sigurisë kombëtare për Shtetet e Bashkuara.