Aktualitet

Kjo është grupmosha më e prekur nga koronavirusi në Shqipëri

Kjo është grupmosha më e prekur nga koronavirusi në

Java e fundit ka shënuar rritje të ndjeshme të rasteve të reja dhe viktimave, sipas statistikave të Ministrisë së Shëndetësisë.

Incidenca 7 ditore rezultoi 24.66 raste pozitive për 100 mijë banorë. Incidencën më të lartë e ka qarku i Tiranës, ndjekur nga qarku i Durrësit dhe i Shkodrës.

Sa i përket grupmoshave të prekura % më e madhe e të infektuarve është në grupmoshat 55-64 vjeç, që përbëjnë rreth 20% e totalit të të prekurve.

Vetëm sot e humbën jetën 6 pacientë, mes tyre një mjek 53 vjeç dhe një i ri 28 vjeç.