Aktualitet

Ku ka shalqi si qëmoti?!

Ku ka shalqi si qëmoti?!

Në Lushnjë dhe në Divjakë gjenden shalqinj si qëmoti. Zv.kryeministri Erion Braçe ka postuar foto nga dy zonat dhe thotë se aty kultivohet shalqi si në kohën e shkuar me të njëjtat kushte.

Ku ka shalqi si qëmoti?!

Ku ka shalqi si qëmoti?!

Braçe shkruan më tej se ajo që shihni në foto është sasia e fundit, pasi nuk do ketë më! Po ashtu kërkesa për eksport vijon të jetë e lartë.

Ku ka shalqi si qëmoti?!

Lexoni të plotë postimin e Braçes:

#NEPUNE
SHALQINI I FUNDIT,
ESHTE SHALQI SI QEMOTI!

Ne dy pika keni shalqi edhe per pak;

Ne #Bubullime, fshati IMSHTE ne Lushnje;

Ne #Terbuf, fshtrat Cerme e Siperme, Cerme Sektor, Pasha, Proshke, Shkumbin, Sulzotaj ne #Divjake.

Po e perseris;
Eshte nje super shalqi i kultivuar si ne kohen e shkuar, me te njejtat kushte.

Tur Mita e bujqit e mire te Ishmtes,
Ferit Tusha dhe bujqit e mire te Cermave e kane prodhuar si per vete!

Eshte sasia e fundit e shalqinit,
pas tij nuk ka me.

Kerkesa vijon te jete e madhe nga eksporti!