Aktualitet

Kujdes! Ambasada tregon gabimin që nuk duhet të bëni me këtë kërkesë për Lotarinë Amerikane

Kujdes! Ambasada tregon gabimin që nuk duhet të bëni me

Aplikimet për Lotarinë Amerikane kanë nisur që në datë 7 tetor dhe do të mbyllen më 10 nëntor 2020, ora 18:00 (ora shqiptare). Për ata shqiptarë që duan të aplikojnë, ambasada tërheq vëmendjen tek një detaj, përveç saktësimit të të dhënave personale. Ambasada bën thirrje të mos ripërdoren foto që janë përdorur për aplikime të kaluara, pasi kjo çon në skualifikim.

Për të aplikuar, fotoja duhet të jetë e bërë në 6 muajt e fundit.

Kujdes! Ambasada tregon gabimin që nuk duhet të bëni me

Kujdes! Ambasada tregon gabimin që nuk duhet të bëni me

Procedura e regjistrimit nuk ka asnjë kosto, ndërsa sugjerohet që aplikimi të bëhet personalisht dhe jo nga persona të tretë.

Mesazhi nga Ambasada Amerikane: 

 Mos ripërdorni foto kur aplikoni për Lotarinë Amerikane. Fotot tuaja duhet të jenë bërë në 6 muajt e fundit. Lexoni udhëzimet e plota këtu: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-submit-entry1.html