Aktualitet

Kumbaro dhe ambasadori britanik nisin fushatën për ndalimin e qeseve plastike. Nga 1 korriku fillojnë gjobat

Kumbaro dhe ambasadori britanik nisin fushatën për ndalimin e qeseve

Fushata “Unë dhe ti për mjedisin” e inicuar nga Ministria e Turizmit dhe Mjedisit dhe Ambasada Britanike për të mbështetur mbrojtjen e mjedisit dhe ndalimin me ligj të qeseve plastike njëpërdorimshe në Shqipëri mblodhi në një event ministren Mirela Kumbaro, ambasadorin Alastair King-Smith, kryetaren e bashkisë së Durrësit Emiriana Sako dhe banorë të qytetit bregdetar.

Në fjalën e saj, ministrja Kumbaro u shpreh se në këtë fazë, nga data 1 korrik, nuk mjafton më informimi, por do të fillojë aplikimi i gjobave në rastet e prodhimit, importimit dhe tregtimit të qeseve plastike njëpërdorimshe.

Kumbaro dhe ambasadori britanik nisin fushatën për ndalimin e qeseve

“E kemi quajtur këtë fushatë “Unë dhe ti për mjedisin! Po ti çfarë do të bësh?” Ajo që ti mund të bësh është të marrësh që sot e tutje një torbë që të mos jesh i detyruar ta blesh një qese plastike, pavarësisht se kategoria e qeseve që janë në qarkullim, janë shumëpërdorimshe dhe do të blihen si mall. Që të kurseni para dhe të mbroni mjedisin, besoj që kjo është zgjedhja më e mire”, u shpreh ministrja Kumbaro.

Gjatë takimit u prezantua një mural i artistit Denis Golgota, i cili do të qëndrojë në ‘Bulevardin Dyrrah’ dhe në mënyrë simbolike, qytetarët ftohen të shkruajnë angazhimet e tyre personale në mbrojtje të mjedisit.

Ambasadori britanik në Tiranë, Alastair King-Smith tha se mjedisi është një çështje shumë e rëndësishme për shqiptarët dhe fushata e ambasadës ka për qëllim që zëri i tyre të dëgjohet.

“Mjedisi është një çështje që ka shumë rëndësi, prandaj le të përpiqemi të gjithë të bëjmë diçka. Premtimi im personal, është të reduktoj përdorimin e automjetit, por do të bëj më të mirën time që të përmbush këtë angazhim duke ecur, duke pedaluar, edhe në temperatura të larta”, u shpreh ambasadori King-Smith duke prezantuar fushatën dhe faqen e internetit permjedisin.al.

Kumbaro dhe ambasadori britanik nisin fushatën për ndalimin e qeseve

Për kryetaren e Bashkisë Durrës, në këtë periudhë kur punohet për të pastruar qytetin dhe mirërpritur turistët njëkohësisht, është e rëndësishme që çdokush të bëjë detyrën e tij për të mbajtur pastër territorin dhe mbrojtur mjedisin.

“Ndërkohë që ne punojmë 24 orë për pastrimin e qytetit dhe për të mirëpritur turistët, është shumë e rëndësishme që çdokush të bëjë pjesën e tij për pastrimin e mjedisit, si një detyrë e të gjithëve”, u shpreh kryebashkiakia Sako në fjalën e saj.