Aktualitet

Ky vend pa dalje në det është cilësuar si më i miri i Evropës për t’u larë

Ky vend pa dalje në det është cilësuar si më i miri i

Cilësia e ujërave në Evropë është përmirësuar ndjeshëm në dekadat e fundit. Raporti vjetor i cilësisë ujërave monitoroi rreth 22,000 pika noti në vendet anëtare të BE-së.

Vendi pa dalje në det i Austrisë, i njohur për liqenet e tij të shumtë të bukur, duke përfshirë ujërat alpine të Achensee në Tirol dhe Weissensee me ngjyrë smeraldi në Carinthia, është në krye të renditjes, me 97.7% të ujërave të deklaruara të shkëlqyera.

Ky vend pa dalje në det është cilësuar si më i miri i

Vetëm pas saj në krye të tabelës janë katër të preferuarat e pushimeve mesdhetare: Malta, Greqia, Kroacia dhe Qiproja.

Ujërat më të pastra në Evropë

1. Austri (97.7%)

2. Maltë (96.6%)

3. Greqia (95.8%)

4. Kroacia (95.7%)

5. Qipro (93.3%)

6. Danimarka (91.9%)

7. Gjermani (90.4%)

8. Bullgaria (89,8%)

9. Lituani (89.2%)

10. Portugalia (88.5%)