Aktualitet

Lukashenko: Dhjetëra mijëra ushtarakë të NATO-s janë vendosur pranë kufijve tanë! Shqetësimet për nisjen e Luftës së Tretë Botërore janë legjitime

Lukashenko: Dhjetëra mijëra ushtarakë të NATO-s janë
Presidenti i Bjellorusisë Alexander Lukashenko ka deklaruar sot se shqetësimet për nisjen e Luftës së Tretë Botërore janë legjitime, duke thënë se dhjetëra mijëra ushtarakë të NATO-s janë vendosur pranë kufijve të Rusisë dhe Bjellorusisë

“Forca ushtarake është bërë përsëri argumenti kryesor i paraqitur nga qendrat vendimmarrëse globale, sikur të mos jetë pasur kurrë miliona humbje në jetë njerëzish nga Lufta e Parë dhe e Dytë Botërore”, tha ai.

“Tani ne jemi përfshirë fjalë për fjalë nga një parandjenjë e një Lufte të Tretë Botërore, e cila është rrëmbyer nga të gjithë. Ka arsye legjitime për shqetësime të tilla. Ka rreth 32,000 ushtarakë nga kontingjentet e unifikuara të NATO-s dhe forcave të armatosura të SHBA-së të stacionuar në afërsi të Bjellorusisë dhe Rusisë, në kuadër të operacioneve të aleancës që po kryhen në Evropë”, tha ai.