Aktualitet

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar në Kuvend

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja e Shqipërisë me kompaninë e vaksinave anti-koronavirusit Pfizer votohet/miratohet në seancën e 28 janarit. Lajmi është bërë me dije pas publikimit të kalendarit tre javor të punimeve të kuvendit, ku pritet të mir atohen marrëveshje të tjera dhe projektligje në këtë periudhë.

 Marrëveshja sipas dokumentit që pritet të marrë dritën jeshile në Kuvend:                                                 

“Për miratimin e tekstit të marrëveshjes, për prodhimin dhe furnizimin, nga dhe ndërmjet Pfizer Export B.V., dhe Ministrisë së Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale të Shqipërisë, Institutit të Shëndetit Publik, dhe ministrit të Shtetit për Rindërti mi n, Autorizimin e procedurës për lejimin e hyrjes dhe administrimit të vaksinave anti-covid-19 në Republik ën e  Sh qipërisë si dhe përdorimin e tyre në popullatë”.

Në Shqipëri kanë m bërritur 975 dozat e para të vaksinës Pfizer, të cilat po ruhen në temperature nën minus 80 gradë, në frigoriferët e ISHP. Ekspertët në vend kanë thënë se në javën e tretë të janarit do të mbërrijnë 10 mijë doza , ndërsa në muajin shkurt do të mbërrijnë 20 mijë doza të tjera të vaksinës.

 Ka qenë kryeministri Rama i cili 14 ditë më parë njoftoi për marrëveshjen, por pa specifikuar e duke theksuar se marrëveshja ishte në parim :

Edi Rama:

Në kushtet skajshmërisht të vështira si pasojë e kërkesës globale marramendëse dhe sasisë ende tejet të vogël të prodhimit, kemi dakordësuar në parim pas kontaktesh intensive nga të katër anët, tekstin e marrëveshjes me Pfizer për të nisur vaksinimin në janar!     

     

  Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

Marrëveshja për importin e vaksinave nga Pfizer miratohet me 28 janar

*Tiranapost.al.