Aktualitet

Miratohet Ceritifkata e Vaksinës për Shqipërinë nga KE, po cilat vaksina nuk i njeh ende EMA?

Miratohet Ceritifkata e Vaksinës për Shqipërinë nga KE, po

Komisioni Europian ka njohur sot zyrtarisht sot certifikatën e Vaksinës për Shqipërinë, por për vaksinat e miratura nga EMA.

Pas këtij vendimi të gjithë Shqiptarët që janë vaksinuar me Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca dhe Johnson & Johnson mund të udhëtojnë lirshëm drej vendeve europiane.

Kujtojmë se në Shqipëri ka të vaksinuar me vaksinën kineze Sinovac dhe me atë ruse Sputnik V, këto vaksina ende nuk janë njohur nga EMA. Ndërsa nga të miratuarat janë vetëm vaksina e Pfizer dhe Astrazeneca.

Nuk dihet nëse me vonë EMA do ë njohë edhe vaksinën kineze, ndoshta ka të bëjë më shumë me çështje politike sesa me efikasitetin e vaksinës, Të gjitha këto mbeten për t’u parë në vijim.

Tiranapost.al