Aktualitet

Muaji i Ramazanit/ Besimtarët myslimanë nisin sot Agjërimin

Muaji i Ramazanit/ Besimtarët myslimanë nisin sot Agjërimin

Ka nisur sot (23 mars) muaji i shenjtë i Ramazanit për të gjithë besimtarët myslimanë.

Ramazani fillon çdo vit 10 deri në 12 ditë më herët për shkak të kalendarin hënor të Hixhrit.

Muaji i Agjërimit nuk lidhet vetëm me sakrificën për ushqimin, por edhe kujdesin në sjellje që konsiderohen të papërshtatshme në fenë Islame si: gënjeshtra, shpifjet, xhelozia, lakmia dhe dëshmitë e rreme.

Të miturit, të moshuarit, të sëmurët dhe gratë shtatzëna, edhe pse besimtarë, mund të mos Agjërojnë.

Syfyri i parë ka nisur sot në lindjen e diellit.