Aktualitet

National Geograpic publikon listën më cool të destinacioneve për 2024: Alpet shqiptare të parat në renditje

National Geograpic publikon listën më cool të destinacioneve

National Geograpic ka publikuar listën e destinacioneve më ‘cool’ që mund të vizitohen në 2024 dhe Alpet Shqiptare janë renditur të parat në listën me 30 vende.

National Geograpic publikon listën më cool të destinacioneve

“Një arratisje e egër në yllin në rritje të Evropës. Bjeshkët e Nemuna, kjo mbretëri e majave të thepisura karstike është një ëndërr për alpinistët, ku rrëqebujt enden nëpër pyjet me bredha dhe lulet e egra mbulojnë luginën”, shkruhet në artikullin e National Geographic për Alpet Shqiptare.

National Geograpic publikon listën më cool të destinacioneve

Lista e Plotë:

• Alpet Shqiptare, Shqipëri
• Belfast, Irlandw e Veriut
• Emilia-Romagna, Itali
• Evropa me tren
• Galloway dhe Southern Ayrshire, Skoci
• Nordland, Norvegji
• North Yorkshire, Angli
• Pompei, Itali
• Saimaa, Finlandë
• Tartu, Estoni
• The Euro, Gjermani
• Valleta, Maltë
• Uiski në Uells
• Wild Atlantic Way, Irlandë
• Shkretëtira Atacama, Kili
• Lima, Peru
• Nju Jork
• Miami, Florida
• Dominika
• Nova Scotia, Kanada
• Teksas
• Gadishulli Jukatan, Meksikë
• Ibera Ligatinat, Argjentinë
• Akagera, Ruanda
• Pyjet e thata Andrefana, Madagaskar
• Sierra Leone
• Sikkim, Indi
• Tainan, Tajvan
• Xi'an, Kinë
• Victoria, Australi