Aktualitet

Nga depoja ku po shkatërrohen municionet, ambasadorja Yuri Kim flet për rëndësinë e këtij projekti

Nga depoja ku po shkatërrohen municionet, ambasadorja Yuri Kim flet

Depo e municionit në Batalionin Xhenio po zbaton një projekt të nisur në bashkëpunim me DASH për asgjësimin e municioneve në Shqipëri. Ambasadorja e SHBA-së, Yuri Kim, zhvilloi një vizitë për të inspektuar zbatimin e projektit, ndërsa u njoftua me mesazhin:

Nga depoja ku po shkatërrohen municionet, ambasadorja Yuri Kim flet

“Ky është vetëm një shembull se si partneriteti amerikan-shqiptar për mbrojtjen po e bën Shqipërinë një vend më të sigurt për të jetuar. Krah për krah”.

Ndërkohë që ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka, shkruan në rrjetet sociale për qëllimin e këtij projekti:

Nga depoja ku po shkatërrohen municionet, ambasadorja Yuri Kim flet

“Ky projekt, synon rritjen e kapacitetit të Forcave tona të Armatosura për të kufizuar rrezikun e ngjarjeve shpërthyese dhe  të devijimit të paligjshëm, të municioneve dhe materialeve shpërthyese. Mbështetja e aleatëve për FA është pasqyra më e mirë e vlerësimit për Shqipërinë, si aleat i denjë dhe vend i sigurt”.

Nga depoja ku po shkatërrohen municionet, ambasadorja Yuri Kim fletNga depoja ku po shkatërrohen municionet, ambasadorja Yuri Kim fletNga depoja ku po shkatërrohen municionet, ambasadorja Yuri Kim fletNga depoja ku po shkatërrohen municionet, ambasadorja Yuri Kim flet