Aktualitet

Nga do vijnë turistët e parë dhe a ka listë të kuqe?

Nga do vijnë turistët e parë dhe a ka listë të kuqe?

Janë turistë nga Polonia, Ukraina dhe Bjellorusia të cilët pritet të mbërrijnë për pushime në Shqipëri brenda dy javësh pas hapjes së kufijve, por ata pritet të mbërrijnë me charter. 

Lajmin e bëri me dije minsitri Klosi, i cili megjithatë tha se për shkak të situatës me pandeminë e koronavirusit, ka një stepje të pushuesve për të lëvizur.

Ministri Klosi tha se kërkesa për të lëvizur në rrugë tokësore është më e lartë se në kufijtë detarë.

Ndërsa i pyetur në Opinion nëse Shqipëria ka një listë të vendeve të kuqe, si  përshembull Greqia që nuk ka hapur kufijtë për pushuesit, britanikë, italianë dhe spanjollë për shkak të numri të lartë të të infektuarve, ministri Klosi tha:

“Një listë e kemin negocim”.