Aktualitet

Nuk do të mbyllet fundjava! Këto janë të gjitha vendimet që la në fuqi Komiteti i Ekspertëve

Nuk do të mbyllet fundjava! Këto janë të gjitha vendimet

Pavarësisht aludimeve, apo dhe sugjerimeve nga ekspertët në vend për ashpërsim të masave, Komiteti Teknik vendosi të lërë në fuqi masat që ishin në dy javët e fundit. Fundjava nuk do të mbyllet, ndërsa do të jenë në fuqi masat që u morën, kjo sipas ekspertëve për shkak të situata është nën kontroll dhe indikatorët tregojnë për një ulje të incidencës.

Vendimet që do vijojnë të jenë në dy fuqi nga dita e sotme 25 shkurt deri me 11 mars:

- Ndalimi i qarkullimit të lëvizjes për qytetarët nga ora 20:00 e mbrëmjes - 6:00 të mëngjesit, me përjashtim të emergjencave shëndetësore dhe për arsye pune (në këtë rast është e domosdoshme leja nëpërmjet aplikimit tek e-Albania) për një afat 14 ditor, duke filluar nga dita e enjte, datë 25 Shkurt deri me 11 mars.

- Ndalimi i aktiviteteve të bareve, restoranteve, klubeve, nga ora 20:00 e mbrëmjes - 06:00 të mëngjesit (me përjashtim të shërbimit delivery), duke filluar nga dita e enjte, datë 25 Shkurt deri me 11 mars.

- Nisur nga rritja e rasteve të infektimeve të reja në grupmoshën 15-24 vjeç, shkollat e mesme do të aplikojnë skenarin e tretë, pra atë online ne zonat e riskut të lartë, ku përfshihen bashkitë: Tiranë, Fier, Vlorë, Berat, Durrës, Gjirokastër, Lezhë, Lushnje, Pogradec dhe Kamëz, për periudhën 25 shkurt-11 mars.

- Universitetet do vijojnë Online.

-Fluturimet me Britaninë të pezulluara nga 26 shkurti deri me 11 mars.

*Tiranapost.al.