Aktualitet

“Para se të dilni nga shtëpia sigurohuni që të gjitha dritat të jenë të fikura”, ministrja Balluku mesazh qytetarëve

“Para se të dilni nga shtëpia sigurohuni që të gjitha

Ndëkohë që kriza energjetike është kthyer në një problem global, ministrja e Energjetikës, njëkohësisht zëvendës kryeministre, Belinda Balluku ka shpërndarë në rrjetet sociale një mesazh për kursimin e energjisë elektrike.

‘Kursimi i energjisë elektrike në ditët e sotme, në kushtet e një krize botërore, është detyrë për çdo qytetar. Përpara se të dilni nga shtëpia sigurohuni që të gjitha dritat të jenë të fikura. Shmangni ndriçimin e panevojshëm, gjatë kohës që jeni në shtëpi.’- shkruan Balluku.

Një ndër vendet e BE-së që po e vuan më shumë krizën energjetike është Gjermania, e cila ka vendosur masa dhe ka paralajmëruar periudha të vështira.

Kosova ka shpallur gjendje emergjence dhe ka nisur ndërprerjet e energjisë elektrike.