Aktualitet

Pas orarit, vendoset karantina një javë kush hyn në kufirin grek nga 16 gushti: Por nuk lejohen të gjithë

Pas orarit, vendoset karantina një javë kush hyn në kufirin grek

Pas vendosjes së orarit nga autoritetet greke për hyrjen në kufi përmes Kakavijës dhe Kapshticës, një tjetër vendim është marrë. Nga data 16 gusht kushdo që hyn në Greqi përmes pikës së Kalimit Kufitar Kakavijë dhe Kapshticë do të duhet të karantinohet për një javë. Por në Greqi nuk mund të kalojnë kufirin të gjithë pasi vlen vetëm për disa kategori: Vetëm shtetasit grekë, shtetas shqiptare e të huaj me leje qëndrimi greke dhe minoritare me kartën përkatëse.

Policia e shtetit ka publikuar informacion zyrtar për gjithë pyetjet e qytetarëve që duan të udhëtojnë drejt Greqisë, ata që lejohen sipas kategorive të mësipërme.

Njoftimin e plotë e lexoni si më poshtë:

Policia e Shtetit- Mbi oraret e lëvizjes në Pikat e Kalimit Kufitar me Greqinë

? Autoritetet policore greke?, njoftojnë se duke filluar nga mbrëmja e sotme e në vijim, nga ora 2??2??:0??0?? deri në orën 0??6??:0??0??, Pikat e Kalimit të Kufirit Kakavije dhe Kapshticë ?? nga pala greke do të jenë të mbyllura për udhëtarët ?‍?? dhe automjetet ? si në hyrje edhe në dalje të Greqisë??.

? Pikat e kalimit? do të jenë të hapur për qytetarët dhe automjetet çdo ditë nga ora 0??6??:0??0?? deri në 2??2??:0??0??.

? Policia e Shtetit? ?? fton qytetarët dhe drejtuesit e automjeteve që të ?? shmangin lëvizjet dhe udhëtimet gjatë orarit që Pikat e Kalimit janë të mbyllura ??pasi mjetet dhe udhëtarët nuk do të lejohen nga Policia Kufitare ?? që të parkojnë apo qëndrojnë në territorin doganor e kufitar ??.

? Gjithashtu Policia e Shtetit njofton qytetarët se duke filluar nga data 16 Gusht 2020, shtetasit që hyjnë në Greqi?? nëpërmjet Pikës së Kalimit të Kufirit Kakavije dhe Kapshticë ??, do të karatinohen për 7 ditë.

? Lejohet të kalojnë kufirin vetëm shtetas grekë, shtetas shqiptarë e të huaj me leje qëndrimi greke dhe minoritarë me kartën përkatese.

? Shtetas të B.E-së apo me leje qëndrimi në vendet e B.E-së ?? dhe vendet e tjera të treta nuk lejohet të hyjnë nëpërmjet P.K.K. Kakavije dhe Kapshticë për në Greqi.

? Policia e Shtetit ? ?? apelon që të gjithë qytetarët të ndjekin udhëzimet e autoriteve për lëvizjet në kufi si dhe të respektojnë me rigorozitet masat mbrojtëse me qëllim parandalimin e përhapjes së COVID-19 ?.