Aktualitet

Pasaportat më të fuqishme për këtë vit dhe ku renditet Shqipëria

Pasaportat më të fuqishme për këtë vit dhe ku renditet

Indeksi i Pasaportave Henley bën renditjen globale të pasaportave të vendeve sipas lirisë së udhëtimit pa viza të qytetarëve të tyre. Për vitin 2021, Japonia rezulton shtetit më i fuqishëm, qytetarët e të cilës mund të udhëtojnë pa viza në 191 destinacione. Shqipëria është e renditur në vendin e 52-të me 114 destinacione pa vizë.

Pasaporta serbe rezulton të jetë më e fuqishmja në Ballkan për nga vendet që nuk janë anëtare të Bashkimit Europian. Serbia renditet në vendin e 38-të, ku udhëtimit lejohet pa vizë edhe në Kinë, Rusi apo Japoni, vende të cilat shqiptarët s’mund t’i vizitojnë pa vizë.

Pasaportat më të fuqishme për këtë vit dhe ku renditet

Pasaportat më të fuqishme për këtë vit dhe ku renditet

Linku zyrtar me renditjen e plotë këtu.

*Tiranapost.al.