Aktualitet

Pezullohet lundrimi për mjetet e vogla dhe anijet e peshkimit në Vlorë

Pezullohet lundrimi për mjetet e vogla dhe anijet e peshkimit në

Moti i keq ka sjellë ndalimin e lundrimit të mjeteve të vogla dhe anijeve të peshkimit jashtë gjirit të Vlorës. Ndërkaq, anijet e transportit ndërkombëtar detar do të vazhdojnë të operojnë normalisht.

Lundrimi i mjeteve të vogla do të fillojë vetëm nesër 11.11.2023, mbas orës 16:00.

NJOFTIMI:

Në bazë të parashikimit për situatën hidrometeorologjike të përkeqësuar në gjirin e Vlorës dhe jashtë saj gjatë datave 10-11.11.2023 duke filluar nga ora 09:00 datë 10.11.2023 në drejtimin Jug-Jug-Lindje në forcën deri 6bft me shpejtësi ere deri 15m/s, dhe lartësi dallge deri 2.00m brenda gjirit të Vlorës dhe jashtë gjirit të Vlorës në forcën 6-7bft me shpejtësi ere deri 20m/s dhe lartësi dallge nga 2.00 deri 3.00 metra.

1.ËSHTË NDALUAR DHËNIA E LEJE – NISJES GJATË DATAVE 10-11.11.2023 DUKE FILLUAR NGA ORA 09:00 PËR TË GJITHA MJETET E VOGLA LUNDRUESE, ANIJEVE TË PESHKIMIT QË OPEROJNË JASHTË GJIRIT TË VLORËS TË NJOFTOHEN PËR MARJEN E MASAVE PËR SIGURIMIN E TYRE.

MJETET E VOGLA LUNDRUESE DHE ANIJET E PESHKIMIT QË OPEROJNË BRENDA GJIRIT TË VLORËS KANË NË KONSIDERATË KUSHTET E PARASHIKUARA TË PËRKEQËSUARA DHE MARJEN E MASAVE PËR SIGURIMIN E TYRE.
Janë njoftuar drejtuesit e anijeve të peshkimit dhe mjetet e vogla lundruese për situatën e përkeqësuar dhe merrjen e masave për sigurimin e mjeteve në vendet e akostuara për parandalimin e ngjarjeve dhe situatave gjatë datave 10-11.11.2023.
Anijet e transportit ndërkombëtar detar do të vazhdojnë të operojnë normalisht sipas destinacioneve.
Përmirësimi i situatës hidrometeorologjike të përkeqësuar në gjirin e Vlorës dhe jashtë saj për mjetet e vogla lundruese dhe të peshkimit do të jetë mbas orës 16:00 datë 11.11.2023.