Aktualitet

Porti i Durrësit me kamera termike për matjen e temperaturës në distancë

Porti i Durrësit me kamera termike për matjen e temperaturës

Në portin Detar të Durrësit janë vendosur kamera termike në terminalin e udhëtarëve. Këto kamera termale bëjnë të mundur matjen e temperaturës në distancë, për të gjithë ata që lëvizin përmes vendkalimit kufitar. Kështu mjekët dhe personeli shëndetësor nuk ka pse të krijojë kontakt me personin apo të afrohej siç ndodhte me rastin e matësit të temperaturës duke e afruar pranë ballit.

Porti i Durrësit me kamera termike për matjen e temperaturës

Roland Nasto i cil është prefekti i Qarkut Roland Nasto, inspektoi nga afër zbatimin e protokolleve në Portin e  Durrësit dhe bëri thirrje që qytetarët të tregojnë kujdes dhe të zbatojnë masat kundër koronavirusit.