Aktualitet

Qeveria miraton amnistinë penale, 600 të dënuar në shtëpi për festa

Qeveria miraton amnistinë penale, 600 të dënuar në

Këshilli i Ministrave miratoi në mbledhjen e radhës projektligjin për amnistinë, nga e cila përfitojnë rreth 600 të dënuar, për vepra jo të rënda penale.

Ministri Ulsi Manja në një komunikim për mediat, në përfundim të mbledhjes së qeverisë tha se kategoritë që përfitojnë më shumë nga amnistia janë gratë e dënuara dhe të miturit.

Gjithashtu shtoi se do të përfitojnë rreth 600 persona të dënuar që do t’i kalojnë festat pranë familjarëve.

“Doja të falënderoja kolegët në qeveri që votuan pr.ligjin për dhënien e amnistisë. Ky pr ligj do depozitohet në kuvend dhe fjalën e kanë deputetet që duhet të japin votën e tyre shumicë e cilësuar për kalimin e pr ligjit për dhënien amnistie. Nga kjo amnisti, nëse do të marrë votën e deputetëve në Kuvend përfitojnë rreth 600 persona të dënuar që t’i kalojnë festat pranë familjarëve. Projektligji për dhënie amnisti është në Kuvendin e Shqipëri”, tha Manja.