Aktualitet

Lutuni për Fatos Nanon!

Lutuni për Fatos Nanon!

Ish-kryeministri historik i PS-së, Fatos Nano po lufton për jetën në spital. Edi Rama sot ka ndarë një shënim bashkë me një titull për Fatos Nanon, në raportin me të cilin ka njohur kurba të ndryshme por që dekadën e fundit të dy kishin vendosur paqe dhe mirëkuptim.

Edi Rama shkruan:

Lutuni për Fatos Nanon!

"LUTEM PËR FATOS NANON

Në këto orë të vështira të luftës për jetën, lideri historik i Partisë Socialiste dhe njeriu që vuajtjen e padrejtë të heqjes së lirisë e ktheu në burimin e një fryme liberale në udhëheqje, në një kohë kur Shqipëria përballej me shëmtinë e egër të një konflikti politik të nxitur nga shpirti i hakmarrjes, padijes, errësirës dhe me egërsinë e pakufishme të një kapërcimi të madh historik, nga izolimi i tejskajshëm komunist drejt demokracisë si sprovë e tejmundimshme, në një tokë të djegur prej zjarrit e hekurit të perandorive e regjimeve që pasuan njëri-tjetrin qysh prej pavarësimit të Shqipërisë, ku nuk u rrit dot kurrë shtati institucional i shtetit e ku liria e ardhur me furinë e zemëratës popullore solli bashkë me dritën e së ardhmes edhe plagët e tmerrshme të shkatërrimit të shumëçkaje në emër të luftës për demokraci, meriton sot lutjet tona dhe mirënjohjen tonë për gjithçka të mirë mundi t‘i japë vendit dhe shoqërisë në rolet e rënda që pati gjatë karrierës së tij me të përpjeta e të tatëpjeta të mundimshme"

Lutuni për Fatos Nanon!

Lutuni për Fatos Nanon!