Aktualitet

Shqipëria dhe Italia marrëveshje për pensionet, përfitojnë gjysmë milion shqiptarë

Shqipëria dhe Italia marrëveshje për pensionet,

Italia do të njohë vitet e punës së shqiptarëve që kanë punuar dhe jetojnë në vendin fqinj.

Marrëveshja reciproke e pensioneve mes qeverive të dy vendeve pritet të nënshkruhet së shpejti.

Kryeministri Edi Rama thotë se prej kësaj marrëveshjeje pritet të përfitojnë gjysmë milion shqiptarë.

Postimi në Facebook i Kryeministrit Edi Rama:

Shqipëria dhe Italia sapo kanë përfunduar negocimin teknik të marrëveshjes për pensionet.

Pas përfundimit të procesit teknik do të ndiqen procedurat për ratifikimin e kësaj marrëveshje dhe më në fund, pas një përpjekje të gjatë e thuajse të pamundur, rreth 500 mijë shqiptarë pritet të përfitojnë me hyrjen e saj në fuqi.