Aktualitet

Shtrëngoni dhëmbët edhe pak! Epidemiologu jep lajmin e mirë nga Anglia, por që na prek edhe ne

Shtrëngoni dhëmbët edhe pak! Epidemiologu jep lajmin e mirë

Në Britani nga 17 qershori deri në 31 korrik kanë vdekur më shumë persona nga gripi sesa nga koronavirusi. Mjeku epidemiolog Ilir Alimehmeti i referohet shifrave nga një studim i fundit dhe ky është një lajm i mirë në luftën kundër koronavirusit. Sipas tij Shqipëria është prapa Britanisë në kurbën epidemiologjike dhe shifrat tregojnë se ndoshta virusit po i vjen fundi.

Më poshtë keni postimin e plotë të epidemiologut:

?"Sado e erret te jete nata, dielli lind serish!"
Cit.: Pertef Kruja ??

?? Ne Mbreterine e Bashkuar, qe nga fillimi i qershorit e deri ne fundit e korrikut kane vdekur me shume persona nga gripi sezonal se sa nga koronavirusi.

Kujtoj qe UK ka 66.7 milione banore, 24-fish me shume se Shqiperia.

?? Instituti Kombetar i Statistikave te UK informon se nga 17 Qershori deri me 31 Korrik:

? 6626 persona vdiqen nga gripi sezonal
? 2992 persona vdiqen nga koronavirusi
? 6626 / 2992 = 2.2-fish me pak vdekje nga Covid-19 ne krahasim me gripin.

? Ky raport po rritet jave pas jave!

?? Ne javen e fundit te korrikut:

? 928 persona vdiqen nga gripi sezonal
? 193 persona vdiqen nga koronavirusi
? 928 / 193 = 4.8-fish me pak vdekje nga Covid-19 ne krahasim me gripin.

? Per me shume:

? Vdekjet nga gripi sezonal ne UK sivjet jane ne te uleta se sa mesatarja 5-vjeçare e te njejtes periudhe.

Forca miq!

Shtrengoni dhembet edhe pak!

?? Jemi prapa UK ne kurben epidemiologjike, por shpejt dielli do te linde serish!

https://www.google.com/amp/s/www.thesun.co.uk/news/health-news/12374033/more-die-flu-coronavirus-seven-weeks/amp/?fbclid=IwAR0eGCI4BZAwegw4Jq44cj7TppbP3LGvC3ciyvXxQJaTxpHI6Wqpl_ztlvU