Aktualitet

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë simbol i 21 Janarit

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Ana Veizi, ishte 11 vjec kur e humbi babain Ziver Veizin. Një foto e saj me lot për babain e vrarë në protestë, u kthye në simbolin e 21 Janarit.

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Në intervistën e fundit dhënë për Mira Kazhanin, në Gazetën Dita, Ana Veizi në 2015-ën thoshte: “Mendova që në momentin e parë që u zgjodh Partia Socialiste në pushtet, që do ishte një nga çështjet më kyçe të këtij shteti, por nuk ndodhi ashtu. Jam, le të themi paksa e zhgënjyer, se avash-avash shpresa ime po shuhet, siç po mbyllet edhe çështja”.

Sot pas 11 vjetësh drejtësia nuk u vu asnjëherë në vend. Kohën për të ta kujton rritja e Anës, nga fëmijë në një zonjushë, me flokë të zinj, dhe pamjen e saj të ftohtë dhe të qetë.

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Si duket sot Ana Veizi, vogëlushja e fotos me lotin që u bë

Këto foto janë shkrepur sot, në takimin që Rama, Veliaj dhe Nikolla mbajtën në Vilën 31 me familjarë të katër viktimave të 21 janarit.