Aktualitet

Të bëjmë ç`është e mundur për të rritur rrogat e zjarrfikësve!

Të bëjmë ç`është e mundur për të

Në një shënim Erion Braçe, pas një aksioni të zjarrfikësve në Divjakë, shkruan se po ata rrezikojnë jetën teksa shuajnë flakët e mbrojnë vendin e tyre, banorë, shtëpi, të mbjella e të kora. Po nga ana tjetër këta heronjtë që ne duatrokasim, punojnë me një rrogë minimale. Dhe socialisti Erion Braçe nisur nga ky realitet, ka bërë një status ku bën thirrje për rritjen e pagave të tyre. Ja çfarë shkruan ai.

View this post on Instagram

A post shared by Erion Braçe (@erionbrace)

“Fundi, dje;
me djemte zjarrfikes!

Rrezikuan shume dje ne respekt te detyres!

Bejne punen me te veshtire ne nje dite-ne fakt po behen shume dite si kjo!

Pooooor;
bejne punen me te keqpaguar, te nencmuar, ne kete vend:

300 euro! Vetem 300 euro ne muaj!

Une nuk gjej dot nje vend tjeter ne evrope, ku zjarrfikesi paguhet vetem 300 euro ne muaj!

Duhet te bejme ceshte e mundur te rrisim rrogat e tyre, ceshte e mundur; jane vetem 1200 vete qe bejne zjarrfikesin ne kete vend dhe meritojne tu cmohet realisht puna!

Toka jone po behet gjithnje e me e nxehte; idiotet e keqberesit nuk e kuptojne kete kur ndezin shkrepesen;
ZJARRFIKESIT JANE TE PARET NE BETEJEN PER PASOJAT-ZJARRET!”, shkruan Braçe.