Aktualitet

Tërhiqet uji nga pjesa më e madhe e tokave në Shkodër, të gjitha rrugët të kalueshme

Tërhiqet uji nga pjesa më e madhe e tokave në Shkodër,

Përditësimi mbi situatën në Shkodër është i fundit. Pas disa ditësh në vështirësi prej motit, uji është tërhequr nga një pjesë e sipërfaqes bujqësore. Rrugët gjithashtu janë zhbllokuar dhe janë totalisht të kalueshme.

Situata në Bashkinë Shkodër, në orën 08:00 të datës 30.01.2023 paraqitet si më poshtë:

Niveli i lumit Drin (hidrometri ura e Bahçallëkut) shënon kuotën 5.60 ka rënie me 40 cm me ditën e djeshme (kuota max 7.50 m )

Niveli i Liqenit ( hidrometri ura e Bunës) shënon 8.10 m ka rënie me 25 cm me ditën e djeshme ( kuota max 8.70 m ).

Sipërfaqja totale e përmbytur në Bashkinë Shkodër është 1020 Ha, ka rënie me 330 Ha.

Njësia Administrative Ana e Malit 1000 Ha e përmbytur.

Rruga e Obotit ka prezencë uji 15 cm, ka rënie me 55 cm , me vështirësi kalohet edhe me mjete të ulëta.

Ujësjellësi Oblika 1 është jashtë funksionit.

Nuk ka prezence uji në oborre.

Në rrugën e Obotit po operojnë 1 mjet i kalueshmërisë së lartë së bashku me 4 forca të ushtrisë.

Njësia Administrative Dajç 20 Ha tokë bujqësore .

Rruga Shirq-Darragjat nuk ka prezencë uji.