Aktualitet

Teste të veçantë për maturantët me aftësi ndryshe në Maturën 2023

Teste të veçantë për maturantët me aftësi

Në Maturën Shtetërore 2023, do të bëhet për herë të parë hartimi i testeve të veçanta për maturantët me aftësi ndryshe. Lajmin e ka bërë të ditur Ministrja e Arsimit, Evis Kushi.

"90% e nxënësve me aftësi ndryshe mësojnë në shkolla normale. Vetëm 10% e nxënësve që janë në një shkallë vështirësie më të lartë mësojnë në shkollat speciale apo në Institutin e Nxënësve që nuk dëgjojnë. Këtë vit i kemi kërkuar QSHA dhe së shpejti do të hartojë teste të veçanta të një shkalle vështirësie më të lehtë për maturantë që konstatohen me aftësi ndryshe sipas një komisioni të veçantë.

Po ashtu një kërkesë nga maturantët dhe mësuesit është heqja e fletëpërgjigjes se shkaktonte konfuzion edhe te maturantët por ndonjëherë edhe ngatërresa në korrigjime. Fletëpërgjigja nuk do të jetë më dhe rrisim garancinë që cilësia e korrigjimit do të jetë më e lartë", tha Kushi.