Aktualitet

Tre kandidatet për postin e Arben Malaj në Bankën e Shqipërisë

Tre kandidatet për postin e Arben Malaj në Bankën e

Janë tre kandidate gra, emrat e të cilave janë paraqitur në Kuvend nga qeveria për vendin vakant si anëtar të Këshillit Mbikëqyrës të Bankës së Shqipërisë.

Tre kandidatet janë: Violeta Staka, Fatmira Kola dhe Brunilda Isaj. Emrat e tyre do të vihen në sitë nga Kuvendi për të zgjedhur më pas një prej tyre.

Ndërkaq, Arben Malaj u shkarkua nga posti nga Parlamenti me shumicën e votave të maxhorancës për shkak të qëndrimeve politike. Sipas maxhorancës qëndrimet e tij politike ranë ndesh me politikat e institucionit të Bankës së Shqipërisë.

Sipas ligjit, 28 deputetë firmosin për një nga kandidaturat dhe më pas kalohet për votim në seancën parlamentare.

Kandidatet: 

Fatmira Kola

Tre kandidatet për postin e Arben Malaj në Bankën e

Violeta Staka: Ish- Drejtoresha e institutit te sigurimeve shoqerore 

Tre kandidatet për postin e Arben Malaj në Bankën e

Brunilda Isaj- Mbi pothuajse një dekadë ka mbajtur pozicione të larta drejtuese në bankat e nivelit të dytë. 

Tre kandidatet për postin e Arben Malaj në Bankën e