Aktualitet

Zëvendëson Borchardt: Kush është kreu i ri i Prezencës së OSBE në Tiranë

Zëvendëson Borchardt: Kush është kreu i ri i Prezencës

Bernd Borchardt nuk do jetë më kreu i prezencës së OSBE-së në Tiranë pasi i mbaroi mandati 4 vjeçar këtë muaj.

Në vendin e tij është emëruar Vincenzo Del Monaco. Ai ka lindur në Romë të Italisë, është 51 vjeç dhe ka qenë ambasador i Italisë në Armeni, por gjithashtu ka mbajtur të tjera poste të rëndësishme.

Zëvendëson Borchardt: Kush është kreu i ri i Prezencës

Në faqen e tij në Twitter ka bërë një postim ku njoftohet emërimi i tij me shënimin: Shumë fat për shefin e sapoemëruar të prezencës së OSBE në Shqipëri. Ju urojmë suksese nga Italia për rrugëtimin e ri, për të mirën e agjendës së reformave të qeverisë shqiptare dhe popullit shqiptar.

Në faqen zyrtare të Ambasadës italiane jepen detaje nga shkollimi dhe karriera e ish ambasadorit.

Zëvendëson Borchardt: Kush është kreu i ri i Prezencës