Aktualitet

Zona përreth Vaut të Dejës dhe Koman do kthehet në destinacion për turistët, do ngrihet dhe Muzeu Kombëtar i Energjisë

Zona përreth Vaut të Dejës dhe Koman do kthehet në

Kreu i KESH, Benet Beci u takua sot me banorë të Bashkisë së Vaut të Dejës ku tregoi projektin që do të transformojë zonën përreth Vaut të Dejës dhe Komanit. Beci tha se do ngrihen dy mole të reja në Vaun e Dejës dhe në Koman. Ndërsa Porti në Koman që shërben si pikënisje e trageteve për në Alpe dhe varkave për në lumin e Shalës, do të transformohet duke u zgjeruar dhe duke ndërtuar qendrën e menaxhimit të lundrimit dhe informacionit për të gjithë luginën e Drinit.

'KESH e ka miratuar në buxhetin e këtij financimin e ndërtimit të këtyre projekteve, që do të vendosë në hartën e turizmit të Shqipërisë , një hapësirë tërheqëse shumë të ndryshme, mes Shkodrës, bregdetit dhe Alpeve Shqiptare', tha kreu i KESH.

Benet Beci:

Tre hidrocentralet në kaskadën e Drinit janë pasuria më e madhe që kemi, por jo gjithmonë jemi të ndërgjegjshëm për këtë, e për më tepër banorët e kësaj zone nuk kanë marrë vëmendjen e duhur në këmbim të kontributit të jashtëzakonshëm që i jep vendit kjo pjesë e Shqipërisë.

Prej më shumë se një viti, Koorporata ka nisur punën për hartimin dhe çuarjen përpara të projekteve që jo vetëm synojnë t'i japin zhvillim zonës, por do të përmirësojnë turizmin dhe do të tregojnë mirënjohjen për të gjithë ata që jetën e tyre profesionale e jo vetëm, e lidhën me ndërtimin e këtyre veprave dhe furnizimin me energji të gjithë vendit, prej më shumë se dyzet vitesh.

Të gjitha këto arsye ishin fokusi i bashkëbisedimit me banorë të Bashkisë së Vaut të Dejës.

Krahas ??ë?????? ?ë ????ë? ??? ? ???ë? -?????, që prezantuam pak ditë më parë, puna jonë vazhdon me hartimin e një projekti që synon ndërtimin e ?? ?????? ?ë ???? ?ë V??? ? ????? ??? ?ë ?????. Liqeni i Vaut të Dejës dhe bukuritë e tij të rralla natyrore e kulturore do të arrihen më lehtë, ndërsa ????? ?ë ?????, që shërben si pikënisje e trageteve për në Alpe dhe varkave për në lumin e Shalës, do të transformohet duke u zgjeruar dhe duke ndërtuar qendrën e menaxhimit të lundrimit dhe informacionit për të gjithë luginën e Drinit.

Në hidrocentralin e Komanit, po planifikojmë të ndërtojmë ?????? ????ë??? ?ë ????????ë .I hapur për vizitore nga vendi e të huaj, Muzeu do të shërbejë si tribut për të gjithë kontribuesit , por edhe si një hapësirë prezantuese e veprave industriale të përmasave europiane.

KESH e ka miratuar në buxhetin e këtij financimin e ndërtimit të këtyre projekteve, që do të vendosë në hartën e turizmit të Shqipërisë , një hapësirë tërheqëse shumë të ndryshme, mes Shkodrës, bregdetit dhe Alpeve Shqiptare.

*Tiranapost.al.