Art dhe Kulturë

Festivali Europian nuk do të mbahet në Ukrainë

Festivali Europian nuk do të mbahet në Ukrainë

Është marrë vendimi që Festivali Europian të mos mbahet në Ukrainë. Bordi ka vendosur që mikpritës të jetë një shtet tjetër dhe me shumë mundësi do të jetë Britania e Madhe. Janë ende në bisedime për vendin pritës.

Ukraina fitoi Eurosong 2022 dhe menjëherë nisësh dilemat se ku do të zhvillohej festivali vitin e ardhshëm. Edhe pse Zelensky shkroi një status ku tha se Ukraina do të jetë gati të presë festivali, disa muaj më vonë, gjendet ende nën pushtimin rus. Situata në Kiev është lehtësuar, por në zona si Donbasi po zhvillohen beteja të ashpra.