Art dhe Kulturë

Festivali Teatror ka nisur dhe ky është kalendari

Festivali Teatror ka nisur dhe ky është kalendari

Festivali Teatror “HAPAT”, ngjarja më e rëndësishme e skenës teatrore për të rinjtë ka filluar dje!

10 produksionet e festivalit "HAPAT" do të shfaqen nga data 5 deri më 10 dhjetor në skenën e Teatrit Kombëtar Eksperimental "Kujtim Spahivogli" dhe në sallën black box të Universitetit të Arteve.


Festivali teatror "HAPAT" është faza finale e Fondi të Teatrit për të Rinj që është një nga ato raste të shumta iniciativash të Ministrisë së Kulturës, në përputhje me misionin dhe politikat mbi nxitjen, promovimin dhe krijimin e hapësirave mbështetëse për skenën e pavarur artistike, e veçanërisht në fushën e teatrit, duke ofruar mundësinë që teatri si zë i së vërtetës po shkon në të gjithë hartën tonë; duke aktivizuar krijuesit dhe interpretuesit e rinj dhe adresuar ata të punojnë dhe sigurojnë mbarëvajtjen jo vetëm në infrastrukturën e teatrit në Tiranë, por edhe në Korçë, Shkodër, Vlorë, Elbasan dhe Gjirokastër.

Festivali Teatror ka nisur dhe ky është kalendari

Festivali "HAPAT" ka natyrë kompetitive. Vlerësimet bëhen nga juria profesioniste e përbërë nga Besfort Idrizi, Robert Nuha, Endri Sina, Alert Çeloaliaj, Sofi Kara, Beqo Nanaj, Iris Canaj. Të 10 poduksionet vlerësohen me çmimet:

• Shfaqja më e mirë

• Regjia më e mirë

• Aktori më i mirë

• Aktorja më e mirë

• Koreografia më e mirë

• Skenografia më e mirë

• Kostumografia më e mirë

• Muzika më e mirë

Programi i festivalit është si vijon:

5 Dhjetor

- Shfaqja “Të parët dhe të fundit”- ora 18:00 , salla Black Box, Universiteti i arteve

- Shfaqja “Yjesit” – ora 19:30 , salla 150, TKEKS,Arturbina

6 Dhjetor

- Shfaqja “Zot”- ora 18:00 , salla Black Box, Universiteti i arteve

- Shfaqja “Mi gjeni këngët e rinisë” – ora 19:30 , salla 150, TKEKS, Arturbina

7 Dhjetor

- Shfaqja “Krim në hotel”- ora 18:00 , salla Black Box, Universiteti i arteve

- Shfaqja “E kuqe e errët” – ora 19:30 , salla 150, TKEKS, Arturbina

8 Dhjetor

- Shfaqja “Xhoni dhe Xhoi”- ora 18:00 , salla Black Box, Universiteti i arteve

- Shfaqja “Qorri” – ora 19:30 , salla 150, TKEKS

9 Dhjetor

- Shfaqja “Ikja”- ora 18:00 , salla 150, TKEKS

- Shfaqja “Audienca e Vaclav Havel” – ora 19:30, TKEKS, Arturbina

10 Dhjetor

- Mbrëmja gala e ndarjes së çmimeve- ora 20:00 , salla 150, Arturbina