Art dhe Kulturë

Mbyllet edicioni i 20-të i TIFF. Këta janë fituesit

Mbyllet edicioni i 20-të i TIFF. Këta janë fituesit

Edicioni i 20-të i Festivalit Ndërkombëtar të Filmit, TIFF, u mbyll mbrëmë me ceremoninë e ndarjes së çmimeve, pas shtatë netësh projeksione në mjediset e Kinema Millenium dhe sallës “Tonin Harapi” në Liceun Artistik të Tiranës.

Juritë e ndryshme për çdo kategori, të përbërë nga personalitete të industrisë së filmit, akorduan shumë çmime të rëndësishme, përfshirë çmimin për filmin më të mirë të shkurtër, i cili nominohet për edicionin e 95-të të “Academy Awards”, European Film Awards 2022 (këtë çmim e fitoi filmi: “The Red Suitcase” nga Cyrus Neshvad.

Mbyllet edicioni i 20-të i TIFF. Këta janë fituesit

Dokumentari më i mirë u shpall filmi “The eclips” nga Natasha Urban, ndërsa filmi më i mirë artistik i metrazhit të gjatë, u shpall filmi “Illusion” nga Marta Minorowicz.

Gjatë mbrëmjes, u nderuan me çmime shumë filma të tjerë të kategorive të ndryshme pjesëmarrëse, si filmi më i mirë studentor, filmi më i mirë “in albanian”, i fëmijëve etj, si edhe çmime të dedikuara për skenarin më të mirë apo regjisorin më të mirë.

Mbyllet edicioni i 20-të i TIFF. Këta janë fituesit

Edhe këtë vit, TIFF, nuk shtoi veç një vit më shumë, por rriti besueshmërinë, pritshmëritë, forcoi partneritetin me filmbërës nga e gjithë bota, ballafaqoi krijimtari, si edhe u tregoi Shqipërinë, rreth 100 kineastëve të huaj.