Art dhe Kulturë

Meteora, destinacioni misterioz i ngritur nga fushat e Thesalisë në Greqi

Meteora, destinacioni misterioz i ngritur nga fushat e Thesalisë

Të ngritura nga fusha e Thesalisë në Greqi, Meteora është një grup shkëmbinjsh vertikalë, që arrijnë deri në 300 metra lartësi, të cilat koha i ka kthyer në formacione të çuditshme dhe të bukura.

Meteora, destinacioni misterioz i ngritur nga fushat e Thesalisë

Të vendosura në majë të këtyre shkëmbinjve janë manastiret e Meteoras, të cilat janë disa nga atraksionet më magjike në të gjithë Greqinë. Të ndërtuara nga viti 1356 e tutje, dikur kishte 24 manastire, por ky numër është zvogëluar me kalimin e shekujve, dhe sot ka vetëm gjashtë manastire.

Meteora, destinacioni misterioz i ngritur nga fushat e Thesalisë

Një nga mënyrat më të mira për të eksploruar këto vende të shenjta, të cilat janë shpallur si trashëgimi botërore e UNESCO-s, është në këmbë.

Meteora, destinacioni misterioz i ngritur nga fushat e Thesalisë

Vetëm mbani mend, ndërsa kjo përvojë mund të jetë një nga gjërat kryesore për të bërë për turistët, për murgjit, këto struktura janë vende paqeje, lutjeje dhe meditimi, dhe respekti është parësor.

Tiranapost.al