Art dhe Kulturë

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Ganimet Vendresha lindi në Tiranë më 19 shtator 1934. Studioi balet klasik dhe koreografi në Akademinë e Baletit të Bolshoi Teatër të Moskës, ku dhe u njoh me bashkëshortin e saj të ardhshëm, Xhemil Simixhiu.

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Pas 6 vitesh studime, të dy, së bashku me tri balerinë të tjerë që kryen të njëjtin shkollim, u kthyen në Tiranë dhe hapën Shkollën e Parë të Baletit në Shqipëri. Më pas ishin bashkëthemelues të Akademisë së Arteve, ku dhe punuan si pedagogë, dhe Teatrit të Operas dhe Baletit, ku punuan deri në fund të jetës së tyre.

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Ganimet Vendresha mban shumë çmime karriere, si edhe tituj të lartë, ndër to ‘Nderi i Kombit’, ‘Naim Frashëri’ dhe ‘Mjeshtër i Madh’.

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Ganimet Vendresha la pas një thesar të madh në baletin shqiptar, themelet e një shkolle që vazhdon trashëgohet edhe sot si një histori suksesi me balerinët shqiptarë.

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Tek të gjithë ata që e njohën la pas kujtimin e një njeriu me shpirt të bukur e të mirë, gjithmonë fjalëmbël dhe e buzëqeshur.

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Homazhet në nder të artistes së njohur, Ganimet Vendresha do të zhvillohen nesër në hollin e Teatrit të Operas dhe të Baletit nga ora 10:00 deri në 12:00, ndërsa ceremonia e varrimit po nesër në orën 13:00 në varrezat e Tufinës.

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it

Ndërkohë, familja do të presë vizita ditën e shtunë dhe të diel, 1 dhe 2 tetor, nga ora 10:00-13:00 dhe 17:00-19:00 tek Restorant Piazza në Tiranë.

Ndahet nga jeta Ganimet Vendresha, balerina e parë TOB-it