Art dhe Kulturë

Ndahet nga jeta ylli italian Gina Lollobrigida

Ndahet nga jeta ylli italian Gina Lollobrigida

Aktorja Gina Lollobrigida, një nga yjet më të mëdha të kinematografisë italiane dhe evropiane në vitet 1950 dhe 1960, ka vdekur në moshën 95-vjeçare.

Lollobrigita i mbylli sytë në Romë.

E cilësuar shpesh si 'gruaja më e bukur në botë', filmat e saj përfshinin Shpata të kryqëzuara, Hunchback of Notre Dame dhe Beautiful Por Dangerous.

Ndahet nga jeta ylli italian Gina Lollobrigida

Ajo luajti krah aktorëve si Humphrey Bogart, Frank Sinatra, Rock Hudson dhe Errol Flynn.

Karriera e saj u zbeh në vitet 1960 dhe ajo u zhvendos në fotografi dhe politikë.

Që nga viti 1997 nuk u shfaq më në asnjë film dhe prej 2009-ën nuk pranonte as vizitorë në shtëpinë e saj.