Art dhe Kulturë

Pocahontas ka ekzistuar dhe ishte stërgjyshja e aktorit Edward Norton

Pocahontas ka ekzistuar dhe ishte stërgjyshja e aktorit Edward Norton

Aktori amerikan Edward Norton ka zbuluar se Pocahontas e vërtetë, vajza e romantizuar dhe e mitizuar e shekullit të 17-të, është stërgjyshja e tij e 12-të.

Ylli i nominuar për Oscar mësoi për lidhjen e tij familjare me gruan që u martua me kolonin e Virxhinias, John Rolfe, në episodin e së martës të shfaqjes së historisë gjenealogjike të PBS “Finding Your Roots”.

Pocahontas ka ekzistuar dhe ishte stërgjyshja e aktorit Edward Norton

Historiani dhe mikpritësi Henry Louis Gates Jr. konfirmoi se thashethemet e vjetra familjare ishin të vërteta. “Ju keni një gjurmë të drejtpërdrejtë lidhje me stërgjyshen dhe stërgjyshin tuaj të 12-të, John Rolfe dhe Pocahontas,” i tha ai.

Sipas Gates, çifti u martua më 5 prill 1614 në Jamestown, Virxhinia, në një kohë kur William Shakespeare ishte ende gjallë. Ai shtoi se dokumentet zbuluan se Pocahontas vdiq tre vjet më vonë në Gravesend, Angli, ndërsa Rolfe vdiq rreth marsit 1622.

Pokahontas mirëpriti kolonët anglezë në SHBA-në e sotme në fillim të shekullit të 17-të. Legjenda thotë se ajo i shpëtoi jetën kapitenit John Smith, duke e ndaluar ekzekutimin e tij duke vendosur kokën mbi të tijin.