Art dhe Kulturë

"Shang-Chi", heroi i ri i Marvel dhe historia e pazakontë

"Shang-Chi", heroi i ri i Marvel dhe historia e pazakontë
Nga lagjja miqësore e Spider-Man tek fëmija që u rrëmbye nga alienët dhe u rrit si Star-Lord, dhe i riu i dobët që përfundoi duke u bërë Captain America ... Universi Kinematografik Marvel është i mbushur me heronj që vijnë nga vende dhe njerëz të paparashikueshëm. Pra, nuk është për t'u habitur që heroi i pjesës së 25 -të të Marvel, e gjen origjinën e tij duke punuar si shërbëtor.

"Shang-Chi", heroi i ri i Marvel dhe historia e pazakontë

Heroi titullar i "Shang-Chi dhe Legjenda e Dhjetë Unazave" është duke punuar si stjuardesë në një parkim hoteli në San Francisko në fillim të filmit, dhe pa harruar që merr autobusin për të shkuar në punë.

"Shang-Chi", heroi i ri i Marvel dhe historia e pazakontë

Por deri në përfundim të filmit, ai kthehet një shtesë e lavdishme në universin Marvel, një luftëtar i sprovuar dhe i besueshëm, trimëria e të cilit është testuar në më shumë se një dimension. Dhe më e rëndësishmja ai kalëron dragonj.

Rezulton se Shang-Chi është larguar nga babai i tij dominues, i cili ishte shumë i keq: Ai është mbi 1.000 vjeç, i fiksuar pas kontrollit të universit dhe posedon 10 unaza magjike që i japin atij fuqi mbinjerëzore.

Heroi ynë i ri u largua pasi nuk dëshironte të ishte vrasësi gjakftohtë që babai mendonte të krijonte.

Tiranapost.al